Thursday, May 21

Sekejap di Felda Palong 9

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua sahabat dan rakan.
Berikut adalah sedikit catatan yang sempat kami rekodkan sepanjang kursus selama 1minggu di Felda Palong 9 di bawah program 'Tunas Mekar' anjuran Jabatan Pembangunan Usahawan Wisma Felda, Kuala Lumpur.

Terlalu banyak cerita yang menarik sepanjang kursus kami pada kali ini. Bermula dengan kejutan keindahan rumah-rumah peneroka dan keceriaan kawasan kampung hinggalah kepada kemesraan dan sikap kerjasama masyarakatnya yang tentunya membuat hati kami senang dan aman sepanjang berkursus di sana. Mudah kata, andai diberi kesempatan, ingin sekali kami melanjutkan kursus bersama Ayahnda kami yang tinggi budi pekertinya juga banyak pengalamannya itu. Semoga diberkati segala ilmu ayahnda dan dimurahkan rezekinya sekeluarga....Amiinn..... :)


Inilah gambar teratak Ayahnda yang membuatkan kami tertoleh-toleh, terpandang-pandang dan tertanyo-tanyo dibueknyo...ingatkan tersalah rumah ke....hehehehe....

Lokasi tapak semaian ini berada betul-betul dihadapan rumah ayahnda.

Tu dia hasil berbudi pada tanah...hari-hari makan kacang...hehe


Grading hasil untuk dihantar ke FAMA


Peserta khusyuk mendengar taklimat oleh 'mambang'.

Sesi lawatan di ladang fertigasi senior Tunas Mekar.

Sempat berposing bersama partner teman, Mr.Am :)


Itulah dia wajah-wajah bakal usahawan felda...Insya'Allah....
Bersama ayah angkat kami(baju merah bersongkok), Wak Min.


Bersama pegawai felda dan pengurus program Tunas Mekar.
Kenang-kenangan bersama Ayahnda sebelum bertolak pulang......
(bakal duta digi tu :D )
Terima kasih tak terhingga buat tuan rumah, En. Othman Hj Parman atau nama garangnya Panglima Air atau nama gelarannya Pak Lurah atau nama manjanya yang menjadikan program kami terasa lebih mesra iaitu Ayahnda.

Terima kasih juga kepada semua warga Wisma Felda Kuala Lumpur terutamanya En. Abidin Abd. Rahman, Pn. Khadijah, Pn. Hjh. Norhayati dan semua pegawai yang bersungguh-sungguh membantu kami yang hanya di 'pinggiran' ini. Andai ada umur yang panjang, semoga kita dapat bertemu lagi di lain masa. Insya'Allah.
Sekian untuk tatapan kali ini.. Wassalam...